Ritchie De Laet tekent driejarig contract bij Aston Villa

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische verdediger Ritchie De Laet verlaat de Engelse landskampioen Leicester City en heeft een contract getekend bij Aston Villa, dat sinds dit seizoen in de Engelse Championship uitkomt. De Laet heeft zich voor drie jaar aan de club uit Birmingham verbonden, zo staat vandaag te lezen op de website van The Villians. De 27-jarige De Laet komt over van Leicester voor een onbekend transferbedrag. Hij beleefde vorig seizoen een eigenaardige ervaring door zowel met Leicester City in de Premier League als met Middlesbrough in de Championship kampioen te spelen.

De Laet speelde in België onder andere voor Antwerp en kwam via eerder onsuccesvolle passages bij Stoke City en Manchester United en verschillende uitleenbeurten bij de Foxes uit Leicester terecht. Met deze club behaalde hij de promotie en wist hij in het eerste seizoen in de Premier League op verrassende wijze de degradatie te ontlopen. Tijdens zijn vierde seizoen speelde hij een minder prominente rol in het team van Claudio Ranieri en werd daarom halverwege uitgeleend aan Middlesbrough.

Aston Villa eindigde vorig seizoen laatste in de Engelse hoogste klasse. Roberto Di Matteo heeft de opdracht om de club opnieuw naar de Premier League te brengen.

Onder Franky Vercauteren haalde De Laet ook drie selecties voor de Rode Duivels.

bron: Belga