Kwik klimt deze week tot 34 graden

Kwik klimt deze week tot 34 graden

Deze namiddag krijgen we warm en zonnig zomerweer met hooguit enkele sluierwolken in het noordwesten van het land. De maxima liggen tussen 24 en 27 graden in de Ardennen en tussen 28 en 30 graden elders. De wind waait meestal zwak tot af en toe matig uit het zuidoosten. ’s Nachts is het helder en zacht met minima rond 15 graden, plaatselijk zelfs 19 graden. Dat meldt het KMI. Morgen blijft het zonnig met af en toe hoge wolkensluiers in het noordwesten. De maxima stijgen naar 26 of 27 graden op de Ardense hoogten en naar 30 tot 33 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit zuidoostelijke richtingen. Aan zee steekt er op het einde van de namiddag een matige zeebries op uit noordoost. ’s Avonds en ’s nachts is het helder tot lichtbewolkt en erg zacht. De minima liggen tussen 16 en 20 graden.

Ook donderdag wordt het zonnig en zeer warm met maxima tussen 29 en 34 graden. Vrijdag en zaterdag blijft het droog met, afgezien van wat wolkenvelden, veel ruimte voor zon. De temperaturen blijven zeer hoog met maxima tussen 27 en 34 graden. De nachten zullen eveneens zacht verlopen met minima tussen 18 en 20 graden.

Vanaf zaterdagavond of zondag is er een aanvoer van wat meer onstabiele lucht waardoor er kans is op onweersbuien. De maxima liggen zondag nog rond 30 graden in het centrum. Vanaf maandag wordt het voelbaar frisser met maxima tussen 20 en 25 graden.

bron: Belga