Koen Casteels: "Nooit sprake geweest van contractverbreking met KRC Genk"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Koen Casteels heeft zijn contract bij KRC Genk destijds niet verbroken en zijn (toenmalige) overgang naar Hoffenheim was het gevolg van directe onderhandelingen. Dat laat de huidige doelman van VFL Wolfsburg dinsdag weten via zijn zaakwaarnemer Nico Vaesen. De naam van de 24-jarige Casteels kwam in het nieuws nadat Craig Butler, de stiefvader en manager van Genk-speler Leon Bailey, zondag op Facebook dreigde met het gebruik van de beruchte wet van 1978. Butler wil zijn goudhaantje graag naar de Nederlandse topclub Ajax loodsen, maar Racing Genk ligt dwars en zou naar verluidt twintig miljoen euro voor de negentienjarige Jamaicaan willen.

Casteels werd net als Steven Defour aangehaald als 'voorbeeld' uit het verleden. Ook hij zou destijds via die beruchte weg een overgang (van KRC Genk naar het Duitse Hoffenheim) geforceerd hebben, maar dat wordt nu met klem ontkend. "Telkens wanneer een voetballer ermee dreigt om de wet van 24 februari 1978 te gebruiken, met betrekking tot arbeidsovereenkomst van een betaalde sportbeoefenaar, tegen KRC Genk, wordt de heer Koen Casteels als voorbeeld aangehaald", klinkt het in een communiqué van zijn zaakwaarnemer. "Koen Casteels wenst dan ook uitdrukkelijk duidelijk te maken dat zijn overgang naar TSG 1899 Hoffenheim het gevolg was van directe onderhandelingen die uiteindelijk resulteerden in een transferbedrag van 1,2 miljoen euro. Er is dus nooit sprake geweest van een verbreking van het contract tussen Casteels en KRC Genk."

De zogenaamde 'wet van februari 1978' geeft sporters in België de mogelijkheid hun contract eenzijdig te verbreken. Ze moeten dan hun club het salaris betalen dat ze tot aan het einde van het contract zouden verdienen. Op die manier is de speler dan transfervrij.

bron: Belga