Honderden mensen eren Toots Thielemans in Brussel en Terhulpen

Honderden mensen eren Toots Thielemans in Brussel en Terhulpen

Nadat de 94-jarige muzikant Toots Thielemans maandag op 94-jarige leeftijd overleed, openden Brussel, zijn geboortestad, en Terhulpen, de gemeente waar hij zaterdag begraven wordt, beide een rouwregister. Vandaag kwamen zowel in Brussel als Terhulpen honderden mensen de jazzlegende nog een laatste keer eren. Het rouwregister in de onthaalzaal van het Brusselse Stadhuis was de hele dag druk bezocht. Een honderdtal mensen kwamen er langs om hun laatste eerbetoon aan Toots neer te schrijven. In Terhulpen, het Waalse dorp waar hij meer dan twintig jaar woonde werd er maandag al een rouwregister geopend in de “Espace Toots”, een ruimte die aan hem werd gewijd op zijn negentigste verjaardag. Daar kwamen doorheen de dag ook zo’n honderd mensen langs om hun emoties neer te schrijven in het rouwregister. Behalve het register kreeg Terhulpen ook meer dan honderd rouwmails binnen voor de overleden Belgische wereldster.

Zowel in Brussel als in Terhulpen kan men nog tot vrijdag iets achterlaten in het rouwregister. In het Brusselse Stadhuis kan dat tussen 8 en 17 uur. In de Espace Toots in Terhulpen kan dat tussen 10 en 22 uur.
Toots Thielemans krijgt zaterdag zijn laatste rustplaats op het Ereperk op de begraafplaats in Terhulpen. Eerst volgt er om 11 uur nog een plechtigheid in de Sint-Niklaaskerk in Terhulpen. Er zullen mogelijk meerdere grote schermen geplaatst worden, zodat iedereen die dat wil de plechtigheid kan volgen.

bron: Belga