Een dinsdag met zuiderse allures

Een dinsdag met zuiderse allures

Vandaag is er volop zon en met een licht zuidelijk briesje stijgen de temperaturen naar waarden tussen 24 en 29 graden. Ook de rest van de week blijft het zomeren met veel zon en temperaturen rond 30 graden. In het weekend blijft het zomers warm maar dreigt er onweer, meldt het KMI. Vandaag wordt het zomers met veel zon en hoge temperaturen. De maxima schommelen tussen 24 en 26 graden in de Ardennen en rond 28 of 29 graden in de meeste andere streken. De wind waait meestal zwak uit zuidelijke tot zuidoostelijke richtingen. Tijdens de komende nacht blijft het helder en zacht met minima tussen 14 en 18 graden en een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Morgen is het zonnig en warm, met hoogstens wat hoge wolkensluiers in het noordwesten. De maxima schommelen tussen 27 en 32 graden. De wind waait meestal zwak, eerst soms nog matig, uit zuid tot zuidoost.

Donderdag is het zonnig en zeer warm met maxima van 28 tot 33 graden. Ook vrijdag is het meestal zonnig met soms wat hoge wolkenvelden en maxima rond 29 graden in het centrum. Tijdens het weekend blijft het warm met veel zon, al neemt vanaf zaterdagavond de onweersdreiging toe. Maandag wordt het minder warm en wisselvallig met buien en kans op onweer.

bron: Belga