Boom eerste Belgische gemeente die elektrische fietsen verhuurt aan inwoners

Boom eerste Belgische gemeente die elektrische fietsen verhuurt aan inwoners

Het gemeentebestuur van Boom gaat vanaf 1 september elektrische fietsen verhuren aan inwoners en bezoekers. In eerste instantie gaat het om twintig fietsen op vier locaties. “Een Belgische primeur”, klinkt het vandaag in een persbericht. De fietsen zullen een halve dag (6 euro), een hele dag (10 euro) of een hele week (50 euro) kunnen worden ontleend. Reservaties kunnen via de website, aan het gemeentehuis of aan het toeristisch informatiekantoor. De gemeente werkt ook aan laadpunten voor andere elektrische fietsen.

“Met deze primeur willen we het gemak van inwoners en bezoekers verhogen en tegelijk ook duurzame mobiliteit aanbieden. Het is te vergelijken met de stadsfietsen in Antwerpen en Brussel, maar het gaat wel om elektrische fietsen. Zo komen Antwerpen en Mechelen een pak dichterbij voor onze fietsers”, klinkt het bij de gemeente.

De Fietsersbond reageert alvast enthousiast. “We hebben nog geen weet van andere gemeenten die elektrische fietsen verhuren. Dit is een mooi initiatief”, zegt algemeen directeur Mikaël Van Eeckhoudt. “Zeker ook in meer heuvelachtige steden of gemeenten zijn dergelijke fietsen interessant, maar als het ook elders aanstekelijk werkt om meer te doen fietsen, waarom niet?”

bron: Belga