Waarschuwingsfase 2 van het hitteplan is van kracht

Woensdagochtend zal waarschuwingsfase 2 van het hitteplan in actie treden. Mensen met een mindere gezondheid wordt gevraagd om verkoeling te zoeken en veel water te drinken.

België zal de komende dagen kreunen onder een verzengende hitte. Het KMI voorspelt een gemiddelde minimumtemperatuur hoger dan 18° Celsius en een gemiddelde maximumtemperatuur hoger dan 30° Celsius voor minstens drie achtereenvolgende dagen. Als gevolg hiervan wordt waarschuwingsfase niveau 2 van het ozon- en hitteplan geactiveerd, aldus de  Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL).

Van bij het afkondigen van fase 2 van het waarschuwingsplan brengt het Agentschap Zorg en Gezondheid alle doelgroepen (gezondheidswerkers, ziekenhuis, bejaardenhuizen, enz.) op de hoogte en vraagt bijkomende maatregelen te nemen en extra waakzaam te zijn, vooral bij de meest kwetsbare personen (ouderen, jonge kinderen, chronisch zieken). Zo wordt ouderen gevraagd verkoeling te zoeken en veel water te drinken.

Het is de tweede keer deze zomer dat waarschuwingsfase 2 van het ozon- en hitteplan wordt geactiveerd. De vorige keer was van maandag 18 tot donderdag 21 juli.

Foto Pixabay