Klimmer hangt ondersteboven boven afgrond van 700 meter

De Noorse klimmer die enkele weken geleden uitpakte met een spectaculaire hangfoto onder de rots ‘Trolltunga’, verbaast ons opnieuw. Nadat hij eerst aan zijn armen boven de gapende afgrond ging hangen, hangt hij nu ondersteboven aan zijn voeten.

Enkele weken geleden ging een foto van de Noorse klimmer Magnus Midtbo viraal. Op de foto is te zien hoe hij aan zijn armen onder de Trolltunga hangt, een bekende en zeer spectaculaire uitstekende rotspunt in Noorwegen. Onder de rots gaapt een 700 meter diepe afgrond. Het uitzicht over het Ringedalsmeer is fenomenaal.

 

Midtbo kreeg op de eerste foto heel wat kritiek van de politie. Volgens hen was het onverantwoord. Ze vreesden dat toeristen zich zouden laten inspireren door de durfal, ook al benadrukte Midtbo dat hij voor de stunt een veiligheidsgordel en een touw gebruikte. Nu reageert de krachtpatser op zijn eigen manier, met een foto van een ‘bathang’ onder de Trolltunga. Hij hangt als het ware als een vleermuis ondersteboven, enkel aan zijn twee voeten.

Omslagfoto: Wikimedia / TerjeN