Eetbare vershoudfolie moet afvalberg verminderen

Zelf een lunchpakket bereiden en meenemen naar je werk is heel wat gezonder en beter voor de portemonnee. Maar heel wat mensen kiezen daarbij voor plastic vershoudfolie, wat dan weer slecht is voor het milieu. Wetenschappers van het US Department of Agriculture willen een einde maken aan dat probleem en zijn bezig met het ontwikkelen van een eetbare verpakking. 

De folie is gemaakt van caseïne, een eiwit dat in melk voorkomt. “Deze verpakking beschermt je eten tegen zuurstof en bederf”, beweren de onderzoekers. Volgens hen zou deze alternatieve verpakkingsmethode maar liefst 500 keer beter werken dan de klassieke folie de vandaag gebruiken.

De verpakking houdt je smakelijke lunch niet alleen langer vers, maar het draagt ook bij aan het verkleinen van de plastic afvalberg. Een iniatief dat we alleen maar kunnen aanmoedigen. De makers zijn nu aan het experimenteren of ze ook vitaminen of smaakjes kunnen toevoegen aan de verpakkingen. Binnen drie jaar moet het milieuvriendelijkere materiaal in de Amerikaanse winkelrekken liggen.

Foto Pixabay