Alice Cooper stapt in race naar Amerikaans presidentschap

Alice Cooper heeft zich in de strijd om het Witte Huis gegooid. De excentrieke rockster ziet zichzelf als “een gestoord man voor een gestoord tijdperk” en kiest voor acteur Tom Hanks als running mate. Al is die laatste daar zelf nog niet van op de hoogte.

Hoewel hij beseft weinig kans te maken, zet de 68-jarige rocker alle zeilen bij. Zo gebruikt Cooper zijn hit Elected als campagnelied en heeft hij een sepciale website ontwikkeld. Daarop staat ook een ‘manifesto’ met tien punten.

cooper manifesto

Zo pleit de Amerikaan ervoor dat selfies verboden worden, behalve op de nationale selfiedag. Op de befaamde Mount Rushmore, waar de portretten van vier grote presidenten uit graniet werden gehakt, wil hij de beeltenis toevoegen van zijn overleden collega Lemmy Kilmister. Cooper wil ook een vijftig dollarbiljet met daarop komiek Groucho Marx, in plaats van president Ulysses S. Grant.

De kandidatuur van Cooper is opvallend, omdat hij eerder liet uitschijnen dat politiek en muziek volgens hem los van elkaar moeten bestaan. Wel toonde hij in het verleden al enige sympathie voor de Republikeinen.

Foto AFP / A. Bettcher