Zomer komt terug op stoom

Zomer komt terug op stoom

Deze namiddag wordt het geleidelijk droog en zonnig vanaf het zuidwesten. De maxima lopen uiteen van 19 graden in de Hoge Venen tot plaatselijk 25 graden in het westen. Morgen wordt het zonnig en warm met maxima van 24 tot 29 graden. De volgende dagen verwacht het KMI zonnig en warm zomerweer met maxima rond of net boven 30 graden in het centrum. In het begin van de namiddag zijn er vandaag eerst nog vrij veel wolkenvelden met tijdelijk kans op wat lichte neerslag in het noordoosten van het land. Elders krijgen we al brede opklaringen. In de loop van de namiddag wordt het geleidelijk overal droog en zonnig met maxima van 19 tot 22 in de Ardennen, rond 22 graden aan de kust en tussen 23 en plaatselijk 25 graden elders. Er waait een matige en aan zee soms nog vrij krachtige westzuidwestenwind met rukwinden rond 40 of 50 km/u.

Vanavond en vannacht blijft het droog en lichtbewolkt tot helder. Op het einde van de nacht is er plaatselijk kans op vorming van wat nevel. De minima liggen tussen 9 en 11 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 11 en 13 graden elders. De wind neemt af naar zwak en krimpt geleidelijk naar zuidzuidwest tot zuidzuidoost.

Morgen is het overal droog, zonnig en warm met maxima tussen 24 graden in de Hoge Venen en plaatselijk 29 graden in het centrum. De wind waait meestal zwak uit zuidelijke tot zuidoostelijke richtingen. Na de middag krimpt de wind tijdelijk naar oost tot noordoost aan de kust.

Woensdag is het zonnig en warm, met hoogstens wat hoge wolkensluiers in het noordwesten. De maxima schommelen tussen 27 en 32 graden. De wind waait meestal zwak, eerst soms nog matig, uit zuid tot zuidoost. Donderdag blijft het zonnig en zeer warm met maxima van 28 tot 33 graden. Ook vrijdag is het meestal zonnig met soms wat hoge wolkenvelden en maxima rond 29 graden in het centrum.

Tijdens het weekend blijft het warm met veel zon, al neemt vanaf zaterdagavond de onweersdreiging toe. Maandag wordt het minder warm en wisselvallig met buien en kans op onweer.

bron: Belga