Weerbericht – Grijze start van de week, maar daarna volop zomer

Maandag start grijs met hier en daar lichte regen of motregen. Het wordt al snel droger en vanaf de Franse grens breekt de zon door. Het wordt ook warmer met maxima tot 24 graden in het centrum van het land. Maandagavond en -nacht wordt het vrijwel overal helder. Hier en daar kan wat nevel of een mistbank opduiken. De wind wordt zwak en draait naar zuidelijke richtingen. De minima bedragen 9 graden in de Ardennen tot 15 graden in het westen, zo meldt het KMI maandagochtend. Dinsdag krijgen we zonnig, rustig en warm zomerweer met hooguit enkele sluierwolken in het noordwesten van het land. De maxima liggen in de buurt van 24 graden op de Ardense hoogten en tussen 26 en 28 graden in de andere streken. De wind waait meestal zwak tot af en toe matig. Aan zee draait de wind in de namiddag tijdelijk naar het noordoosten.
Woensdag en donderdag is het aanhoudend zonnig en warm met af en toe enkele sluierwolken. De maxima liggen op vele plaatsen rond of net boven de 30 graden en ook ’s nachts blijft het erg zacht. De wind waait meestal zwak. Vrijdag bereikt een zwakke storing onze streken. Enkele wolkenvelden trekken landinwaarts. Een plaatselijke onweersbui is mogelijk, maar op de de meeste plaatsen blijft het droog en nog vrij zonnig. In het westen dalen de temperaturen onder de 25 graden, in het oosten blijft het warm.
Zaterdag en zondag bevindt ons land zich op de grens tussen de warme en onstabiele lucht op het Europese continent en frissere zeelucht ten westen van onze streken. Het wordt mogelijk zwoel en onweerachtig.

bron: Belga