“Slachtoffers steekpartij Ukkel raakten slechts lichtgewond”

Slachtoffers steekpartij Ukkel raakten slechts lichtgewond

De drie mensen die maandagnamiddag gewond raakten bij een steekpartij in Ukkel, hebben slechts lichte verwondingen opgelopen. Dat meldt Brussels parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. De vrouw die hen had aangevallen en door de politie werd neergeschoten, kon nog niet verhoord worden. Over haar motief bestaat dan ook geen duidelijkheid. “Van terrorisme is echter geen sprake, het lijkt er eerder op dat de vrouw met psychologische problemen kampt”, aldus het parket. De feiten deden zich rond 16.30 uur voor op de Waterloosesteenweg in Ukkel. Om een nog onbekende reden kreeg de vrouw het in een bus van de MIVB aan de stok met andere passagiers, die ze vervolgens aanviel met een mes. Twee mensen raakten daarbij gewond. De vrouw stapte vervolgens van de bus en verwondde nog een derde persoon. De lokale politie van de zone Marlow (Ukkel, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde) kwam ter plaatse en probeerde de vrouw te bedwingen.

“Aangezien de dame de bevelen van de politie niet opvolgde, was de politie genoodzaakt hun vuurwapen te gebruiken om de dame te neutraliseren”, zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. “De vrouw werd één of twee keer geraakt door de politie en werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de drie slachtoffers werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis maar geen van hen was er erg aan toe.

Over de aanleiding voor de feiten bestaat nog geen duidelijkheid. “De opgepakte vrouw kon nog niet verhoord worden”, aldus de parketwoordvoerster. “Het gaat wel duidelijk niet om een terroristische aanslag, vermoedelijk eerder om iemand met psychologische problemen.”

bron: Belga