Relschopper Project-X opgepakt in Antwerpen

Relschopper Project-X opgepakt in Antwerpen

Volgens het Nederlandse persagentschap ANP heeft de politie in Antwerpen zondag een 22-jarige Nederlander aangehouden, die tot tien maanden cel was veroordeeld voor brandstichting en openlijke geweldpleging tijdens de zogenoemde Project-X-rellen in het Groningse dorp Haren in 2012. Politie en parket kunnen het bericht voorlopig niet bevestigen. Project-X was een uit de hand gelopen feestje. Een meisje uit Haren had begin september 2012 haar vrienden via Facebook uitgenodigd voor een feest bij haar thuis. Ze gaf het bericht de status ‘openbaar’ mee, waardoor niet alleen haar vrienden, maar iedereen zich uitgenodigd voelde. Duizenden jongeren trokken die avond naar Haren met ernstige rellen tot gevolg.

De veroordeelde Nederlander had actief meegedaan aan de rellen. Zo stak hij met anderen een auto in brand. Van alle betrokkenen kreeg hij de hoogste straf opgelegd. Hij werd bij verstek veroordeeld. Om zijn straf te ontlopen had de man uit Sneek naar verluidt de wijk genomen naar Antwerpen, waar hij afgelopen weekend zou zijn opgepakt. Hij stond op een internationale lijst van gezochte personen.

Bij de lokale en de federale politie, evenals bij het parket kan men de informatie maandagavond niet meteen bevestigen. Als de man inderdaad in Antwerpen werd aangehouden, wacht hem wellicht een uitlevering aan Nederland.

bron: Belga