Oprichter Duitse kankerkliniek tegen opgraven: “onmenselijk en onnodig”

Oprichter Duitse kankerkliniek tegen opgraven:
Oprichter Duitse kankerkliniek tegen opgraven: "onmenselijk en onnodig"

André Hartel, de oprichter van de omstreden kankerkliniek in Duitsland waar de Nederlandse natuurgenezer Klaus Ross werkte, wil niet dat zeventig overleden patiënten worden opgegraven. Dat is volgens hem “onmenselijk en onnodig”, zegt hij vandaag in De Telegraaf. Ross werkte bij een kliniek in het Duitse dorpje Bracht, net over de Nederlandse grens bij Roermond. Hij gaf zijn patiënten glucoseblokkers. Zeker drie van hen – twee Nederlanders en een Belgische – overleden in enkele dagen. Justitie verdenkt hem van dood door schuld en/of zware mishandeling.

Volgens Hartel gebruikte Ross pas sinds kort zelfgemaakte infusen. “Daarvoor werkte hij altijd met door professionele apothekers gemaakte infusen”, aldus Hartel. “Daar was niks mis mee. Daarom is het compleet overbodig om overleden patiënten op te graven.”

Afgelopen weekend raakte bekend dat het Duitse gerecht de stoffelijke resten van, onder meer, zes Belgen wil opgraven. De Duitsers willen onderzoeken of hun dood veroorzaakt is door de middelen die Ross hen toediende. In totaal wil het Duitse gerecht van 69 overleden patiënten van Ross – 63 Nederlanders en 6 Belgen – achterhalen of hun dood te wijten is aan zijn bijzonder omstreden kankertherapie.

Bron: Belga