Onderzoek, ook naar agenten, wordt grondig gevoerd na schietpartij in Gent

Onderzoek

Het onderzoek naar de man die vorige week maandag door de politie neergeschoten werd in de Vlaanderenstraat in Gent, en naar de agenten die geschoten hebben, wordt grondig gevoerd. Dat zegt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen, nadat de familie van de man aankondigde klacht te willen indienen tegen de interventieploeg van de lokale politie. Het schietincident vond op 15 augustus rond 18 uur plaats in de Vlaanderenstraat in het centrum van Gent. De politie kreeg een oproep dat er zich een gewapende man op de openbare weg bevond. De agenten sommeerden hem om het wapen te laten vallen. Toen de 26-jarige man van Griekse afkomst daar niet op inging, werd hij neergeschoten. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert niet langer in levensgevaar, maar verblijft nog altijd in het ziekenhuis.

Op amateurbeelden van het incident is te zien hoe de politie gedurende minuten vroeg aan de man om het vuurwapen op de grond te leggen. De man gaf geen gevolg aan de bevelen, waarna drie gewapende agenten hem benaderden, beschermd met een schild. De verdachte werd een eerste keer geraakt en viel op de grond. Hij leek op de grond naar zijn wapen te willen grijpen en werd dan nogmaals neergeschoten.

De familie van de man wil een klacht indienen tegen de interventieploeg van de lokale politie. Volgens hun advocaat Joris van Cauter was er familie aanwezig op de plaats van het incident maar mochten ze niet met hem praten, en hadden de agenten niet in de buik van de verdachte moeten schieten.

bron: Belga