Kerber zit Williams op de hielen op WTA-ranking, Wickmayer en Flipkens geven terrein prijs

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het is bijzonder spannend in de hoogste regionen van het vrouwentennis. Serena Williams blijft de maandag gepubliceerde WTA-ranking aanvoeren, maar heeft nog slechts 190 punten voorsprong op Angelique Kerber. De Duitse had de leidersplaats kunnen overnemen, maar dan had de runner-up van de voorbije Spelen in Rio zondag wel het WTA-toernooi van het Amerikaanse Cincinnati moeten winnen. Dat lukte niet - Kerber verloor in de finale vrij verrassend van de Tsjechische Karolina Pliskova - en zo greep de Duitse naast de eerste stek. Ze komt wel een pak dichter bij Williams, die forfait moest geven voor Cincinnati en al sinds februari 2013 op de eerste plaats bij de vrouwen staat.

In de top tien valt er slechts één wijziging te bespeuren. De Poolse Agnieszka Radwanska doet haasje-over met de Roemeense Simona Halep en wordt vierde. Karolina Pliskova gaat dankzij haar toernooiwinst in Cincinnati zes plaatsen vooruit en wordt elfde.

Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens moeten allebei enkele plaatsen prijsgeven. 'Wicky' zakt van 34 naar 38, 'Flipper' gaat acht treden achteruit en is nu 68e. Met Alison Van Uytvanck (112e, +1), Elise Mertens (138e, +1) en Ysaline Bonaventure (162e, +1) staan nog drie landgenotes in de top-200.

bron: Belga