Al 54 doden geteld na aanslag op trouwfeest in Turkije

Al 54 doden geteld na aanslag op trouwfeest in Turkije
Al 54 doden geteld na aanslag op trouwfeest in Turkije

Na de aanslag op een trouwfeest in de Turkse stad Gaziantep zijn al 54 doden geteld. Dat meldt CNN Turk. Drie zwaargewonden zijn vanochtend aan hun verwondingen bezweken. Volgens de autoriteiten zijn 29 van de dodelijke slachtoffers jonger dan 18. De aanslag was gericht op een Koerdisch huwelijk in de stad die dicht bij de grens met Syrië ligt. Bij de aanslag raakten ook 66 mensen gewond, 14 van hen zijn nog in kritieke toestand. De aanslag is nog niet opgeëist. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan meent dat de terreurgroep IS achter de aanslag zit. Hij vermoedt dat een kind tussen 12 en 14 de aanslag pleegde.

De pro-Koerdische HDP liet al weten dat het een van zijn leden was die trouwde. De partij uitte al scherpe kritiek op Erdogan en zijn AKP. “De haatboodschappen van de regeringspartij, hun discriminerende en verdelende houding in de democratische politieke arena leiden tot de voorwaarden voor zulke aanvallen”, klonk het in een verklaring van de HDP.

IS kreeg al een aantal keer de schuld voor een aantal zelfmoordaanvallen gericht op Koerdische bijeenkomsten in Turkije. Gaziantep ligt op ongeveer 40 kilometer van de Syrische grens. In de stad, waar anderhalf miljoen Turken wonen, verblijven ook een half miljoen Syriërs.

Bron: Belga