“Afscheid van één van de grootste jazzartiesten”

“Diep geraakt door overlijden van Toots Thielemans. Afscheid van een van de grootste jazzartiesten. Sterkte aan familie en vrienden.” Met die woorden op het officiële Twitteraccount @MonarchieBe heeft het Koninklijk Paleis zijn leedwezen uitgedrukt bij het overlijden van jazzmuzikant Jean “Toots” Thielemans.
Thielemans kreeg 15 jaar geleden de titel van baron van koning Albert II. De jazzmuzikant, in de Brusselse volkswijk Marollen geboren en getogen, werd met zijn echtgenote op 6 mei 2014 door koning Filip en koningin Mathilde op het kasteel van Laken in audiëntie ontvangen, nadat de toen 92-jarige muzikant had bekendgemaakt dat hij zou stoppen met het geven van concerten. Thielemans gaf toen als reden op dat hij zich niet sterk genoeg meer voelde om een volledig concert te spelen.

Ook namens prinses Léa van België werd maandagnamiddag een persbericht uitgestuurd. “Het is met immens verdriet dat H.K.H. prinses Léa van België het overlijden van Toots Thielemans heeft vernomen”, luidt de tekst. “We verliezen een groot musicus en persoonlijk een dierbare vriend. H.K.H. prinses Léa van België betuigt haar intens medeleven aan barones Thielemans.” Prinses Léa is de weduwe van prins Alexander, de oudste zoon uit het huwelijk van koning Leopold III en prinses Lilian.

bron: Belga