Vier doden door storm aan de Britse kust

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zwaar stormweer met metershoge golven hebben aan de Britse kust vier mensenlevens geëist. Aan het strand van Aberdeen in Schotland stierven een moeder en haar zesjarige zoon. De jongen en zijn 13-jarige broer waren zaterdag bij het spelen in zee afgedreven, aldus de BBC zondag. De moeder en andere volwassenen probeerden de kinderen te helpen, maar ook zij geraakten in nood. In totaal vijf mensen moesten naar het ziekenhuis gebracht worden. Voor de 37-jarige moeder en haar jongste zoontje kwam echter alle hulp te laat.

Nog zaterdag stierf een 60-jarige surfer in het ziekenhuis, nadat de reddingsdiensten hem kort daarvoor aan de kust van Essex niet ver van Londen uit de zee hadden geplukt.

Vrijdag al kwam in Cornwall een dertiger om het leven. De man was met zijn tweejarig dochtertje en zijn vrouw op een rots aan de kust geklommen. Een hoge golf verraste hen en sleurde hen mee in zee, enkel de moeder en het kindje konden gered worden.  

De kustwacht had voor de storm gewaarschuwd. Op vele plaatsen waren de golven tijdens het weekeinde meer dan vier meter hoog.

bron: Belga