Verschillende slachtoffers bij ontploffing op trouwfeest in zuiden van Turkije

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Gaziantep, in het zuidoosten van Turkije, zijn bij een ontploffing op een trouwfeest verschillende slachtoffers gevallen. Dat meldt gouverneur van de provincie, Ali Yerlikaya, aan het regeringsgezinde persagentschap Anadolu. "Een vreselijke terroristische aanslag heeft verschillende mensen verwondt", aldus de gouverneur, die meldt dat talrijke ziekenwagens naar de plaats van de ontploffing zijn gestuurd. Er zouden ook dodelijke slachtoffers zijn, maar er zijn nog geen officiële cijfers bekend, aldus CNN Turk. Volgens persagentschap Reuters zouden acht mensen zijn gedood en 60 anderen gewond zijn geraakt.

"Er werden mensen gedood en op basis van de eerste informatie lijkt het erop dat het om een bomaanslag ging", aldus parlementslid van de regerende AKP, Mehmet Erdogan. Op beelden op sociale media is de chaos te zien na de explosie.

Gaziantep ligt op 64 kilometer van de Syrische grens. In mei kwamen in de provincie nog twee politieagenten om het leven door een zelfmoordaanslag, aldus BBC. Het zuiden van het land wordt wel vaker getroffen door dodelijke explosies, die worden toegeschreven aan terreurgroep Islamitische Staat of de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. Vaak zijn de aanslagen gelinkt aan de situatie in Syrië.

Bron: Belga