OS 2016 – Vijftigduizend bezoekers voor Rio House

OS 2016 - Vijftigduizend bezoekers voor Rio House

Het Olympisch fandorp van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), het Rio House in Oostende, heeft tijdens de Olympische Spelen 50.000 bezoekers gelokt. Dat zegt organisator Pascal Dufourny. Het fandorp aan het Kursaal van Oostende was een succes. “Alles was gratis dus het aantal bezoekers is moeilijk in te schatten”, aldus Dufourny. “Maar we kregen zeker 2.500 fans per dag binnen, met enkele piekmomenten zoals tijdens de finale van het hockey.”
De start kon niet beter met de gouden plak voor Greg Van Avermaet op de openingsdag van de Spelen in Rio de Janeiro. Het BOIC blikt terug op succesvolle spelen, zowel op sportief vlak als in het Rio House. “Tal van sportfederaties kregen hier de kans om hun sport te belichten. Dat was een groot succes met ontzettend veel deelnemers.”
De laatste dag werd feestelijk afgesloten. Judoka Dirk Van Tichelt overhandigde symbolisch de Olympische vlam aan de paralympiërs, met name aan rolstoeltenisser Joachim Gérard. Een honderdtal Olympiërs was aanwezig om een vijftigtal Paralympiërs succes te wensen.
De organisatie is tevreden en als het van hen van afhangt, komt er een vervolg met de Spelen in Tokyo in 2020.

bron: Belga