OS 2016 - "Kon vooraf enkel dromen van elfde plaats"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ruben Scheire reageerde zondag na de olympische mountainbikewedstrijd erg tevreden. Met zijn elfde plaats had hij zijn doelstelling voor Rio ruimschoots gehaald. "Ik mikte op een top zestien, dat zou al heel mooi zijn op de Spelen. Als je dan elfde wordt, is dat super. Ik rijd vandaag mijn beste wedstrijd van het jaar. Tiende had ook nog gekund maar in de laatste ronde ben ik nogal lomp ten val gekomen waardoor ik een aantal seconden verloor", reageerde de 24-jarige Oost-Vlaming, die zich vorige maand tot Belgisch kampioen kroonde.

Scheire moest net als Jens Schuermans, die verdienstelijk achttiende werd, vanaf de ongunstige vijfde startrij vertrekken. Hij schoof echter snel op en reed al na twee van de zeven rondes op de elfde, twaalfde positie. "Bergop voelde ik mij erg goed. Ik schoof zachtjes op, deed geen gekke dingen, speelde op veilig. Nu ben ik elfde op mijn eerste Spelen. Hier kon ik vooraf enkel van dromen."

Het natte parcours speelde Scheire nochtans niet in het voordeel. Op technisch vlak is hij al niet de allersterkste en de natte rotsen op het circuit maakten het er niet makkelijker op.

"Vannacht heeft het de hele nacht geregend en ik had wel wat schrik van de natte rotsen. Op zo'n rots ben ik ook gevallen", legde hij uit. "Op techniek verlies ik altijd een beetje tegenover de concurrenten, dat is nog een werkpunt. Maar hier viel het al bij al nog mee."

Het goud ging zondag naar de Zwitserse wereldkampioen Nino Schurter. "Hij is een verdiende winnaar", stelde Scheire. "Hij is al het hele jaar de sterkste."

bron: Belga