Jupiler Pro League – Stiefvader Bailey dreigt met wet van ’78

Jupiler Pro League - Stiefvader Bailey dreigt met wet van '78

Craig Butler, de stiefvader en manager van Leon Bailey, heeft zondag op Facebook gedreigd met het gebruik van de beruchte wet van 1978. Butler wil zijn goudhaantje graag naar de Nederlandse topclub Ajax loodsen, maar Racing Genk ligt dwars en zou naar verluidt twintig miljoen euro voor de negentienjarige Jamaicaan willen.
De zogenaamde ‘wet van februari 1978′ geeft sporters in België de mogelijkheid hun contract eenzijdig te verbreken. Ze moeten dan hun club het salaris betalen dat ze tot aan het einde van het contract zouden verdienen. Op die manier is de speler dan transfervrij. Bailey ligt momenteel nog tot juni 2020 onder contract bij Racing Genk.
Ajax legde bij Genk al een bod van elf miljoen euro neer om Bailey over te nemen, maar de Limburgers willen Bailey absoluut nog een seizoen in de Luminus Arena houden.
In België bestaat er een gentleman’s agreement tussen de clubs, waardoor spelers die de bewuste wet gebruiken niet naar een andere binnenlandse club kunnen trekken.
Genk maakte tien jaar geleden een gelijkaardige soap mee, toen Steven Defour dreigde de wet van 1978 te gebruiken. Hij wilde eveneens een transfer naar Ajax forceren, maar de Amsterdammers gingen niet akkoord met de wijze waarop Defour in Genk vertrok. Uiteindelijk wist Defour wel een overgang naar Standard Luik af te dwingen.

bron: Belga