Jupiler Pro League - Lokeren geen partij voor flitsend Genk

Racing Genk heeft zondag op de vierde speeldag van de Jupiler Pro League een 0-3 zege geboekt op het veld van Lokeren. De Limburgers klommen nog voor de pauze op een dubbele voorsprong, door goals van Samatta. Leon Bailey legde de eindstand vroeg in de tweede helft vast op 0-3. Maric miste nadien nog twee strafschoppen voor de thuisploeg. Na een studieronde van een halfuur was het Racing Genk, zonder de zieke Kebano en de geblesseerde kapitein Buffel, dat de touwtjes in handen nam op Daknam. Op nauwelijks vier minuten tijd maakte de Tanzaniaanse spits van Genk, Mbwana Samatta, twee goals en zette de Limburgers zo nog voor de pauze op rozen. Eerst (34.) liep Samatta een gemeten assist van spelverdeler Pozuelo tegen de touwen om vervolgens (38.) te profiteren van miscommunicatie tussen Ninaj en Verhulst en de 0-2 op het bord te zetten. Een statisch Lokeren kon enkel dreigen op stilstaande fasen.

Ook na de pauze bleek Lokeren aanvankelijk niet in staat een soeverein Genk in de problemen te brengen. Na nauwelijks drie minuten besliste goudhaantje Leon Bailey, op assist van opnieuw Pozuelo, de wedstrijd helemaal, 0-3. Die derde treffer leek de Waaslanders wakker geschud te hebben, want op drie minuten tijd versierde de thuisploeg twee strafschoppen. Tot twee keer toe zette specialist Maric zich achter de bal, maar de Zwitser miste telkens. Nadat Bolbat op het uur zijn tweede gele kaart pakte, was het vet helemaal van de soep bij Lokeren. Genk verprutste nog een dozijn kansen, maar zag de zege niet meer in het gedrang komen.