Januzaj kan Sunderland niet aan punten helpen tegen Middlesbrough

Sunderland heeft zaterdag op de tweede speeldag van de Premier League een 1-2-nederlaag geleden tegen Middlesbrough. Bij Sunderland stond Adnan Januzaj de hele partij tussen de lijnen, Julien De Sart bleef bij de bezoekers op de bank. Promovendus Middlesbrough stond bij Sunderland voor de pauze al op een dubbele voorsprong. De Uruguayaanse spits Christian Stuani opende de score na dertien minuten met een fraai afstandsschot en verdubbelde de bezoekende voorsprong op slag van rust met een binnentikker voor een leeg doel. Sunderland kon pas twintig minuten voor tijd reageren met de aansluitingstreffer van Van Aanholt, maar verder kwamen Januzaj en co niet meer.

Olympique Marseille, waar Aaron Leya Iseka twintig minuten voor tijd inviel, leed zijn eerste nederlaag van het seizoen op het veld van Guingamp (2-1). Salibur bracht de thuisploeg al binnen de eerste minuut op voorsprong, waarna Sorbon na de pauze (58.) de 2-0 op het scorebord zette. Thauvin kon twaalf minuten voor tijd nog milderen, maar verder geraakte l'OM niet meer. Bij Guingamp bleef Nill De Pauw de hele wedstrijd op de bank. Sloan Privat en Lucas Deaux (beiden ex-AA Gent) mochten wel rekenen op een basisplaats.

Loris Brogno heeft Sparta Rotterdam op de derde speeldag van de Nederlandse Eredivisie vanop de stip een 1-0-zege bezorgd tegen Go Ahead Eagles. Brogno stond, net als Ryan Sanusi, negentig minuten op het veld. Sparta telt na drie speeldagen al zes punten en draait voorlopig mee in de subtop van het klassement.

AZ, met Stijn Wuytens 90 minuten op het middenveld, boekte op het veld van FC Utrecht zijn eerste driepunter van het seizoen (1-2). De Alkmaarders kwamen na 25 minuten op voorsprong na een goal van Henriksen, maar moesten vroeg in de tweede helft (53.) de gelijkmaker van Joosten incasseren. Zes minuten voor tijd bezorgde de Iraniër Jahanbakhsh de bezoekers alsnog de volle buit.

Geoffrey Mujangi Bia leek FC Sion met een doelpunt (16.) lang op weg te zetten naar een belangrijke zege tegen Grasshoppers Zürich. Maar het doelpunt van onze landgenoot, die na 53 minuten gewisseld werd, werd in het slot nog uitgewist door goals van Tabakovic (84.) en Caio (87.). Sion blijft in de Zwitserse competitie na vijf speeldagen gedeeld laatste met drie punten.