De Lijn vervoerde 173.300 Pukkelpopbezoekers

De Lijn vervoerde 173.300 Pukkelpopbezoekers

De Lijn maakt een positieve eindbalans van Pukkelpop. De Vlaamse vervoersmaatschappij telde 173.300 opstappende festivalgangers en heeft geen incidenten te melden, zo luidt het zondag in een persbericht. Per festivaldag schakelde De Lijn 60 extra chauffeurs in, ondersteund door 22 controleurs en begeleiders. Omstreeks 13.30 uur zondagnamiddag reden de laatste Pukkelpopshuttles weg van de festivalsite in het Limburgse Kiewit. Omdat een stuk van de N47 was afgesloten, werden nieuwe busroutes ingevoerd. Woensdag was de start door files aan een gesloten spoorwegovergang nog moeizaam, maar vanaf donderdagochtend verliep het shuttleverkeer volgens de maatschappij bijzonder vlot. De wachttijden op de piekmomenten bleven binnen de perken.

De “internal shuttle”, de pendel tussen de camping en het festivalterrein, werd traditiegetrouw het meest gebruikt. Piekmomenten waren er elke dag rond het middaguur, ’s nacht na afloop van de concerten op het hoofdpodium en in de vroege ochtenduren, bij het sluiten van het dancegebeuren.

Opvallend dit jaar is voor De Lijn de sterke toename van het aantal festivalgangers op de externe shuttle tussen Hasselt station en de festivalsite. “Dit komt wellicht door het verschuiven van de Kiss & Ride zone naar het station van Hasselt en vooral ook door de oproep om meer met het openbaar vervoer naar het festival af te zakken”, dixit De Lijn.

Dit jaar reden er voor het eerst nachtbussen via dertien verschillende trajecten naar 32 gemeenten. Ook deze bussen werden goed gebruikt, met een opvallende piek op donderdag. De bussen naar Noord-Limburg, Beringen, Leopoldsburg, Genk, Bilzen, Hoeselt en Maastricht kenden het meest succes.

bron: Belga