Cyclassics Hamburg - Caleb Ewan voegt eerste klassieker toe aan zijn palmares

door
Belga
Leestijd 2 min.

Caleb Ewan (Orica-BikeExchange) heeft zijn eerste klassieker op Europese bodem beet. De 22-jarige Australiër won de Cyclassics in Hamburg na de diskwalificatie van Nacer Bouhanni in de sprint. Het is zijn vijftiende zege bij de profs. "Ik ben heel blij met deze overwinning", sprak de Australiër na afloop. "Het was een heel snelle en lastige sprint. Door dat maneuver van Nacer moest ik ook even van mijn lijn afwijken en dan is het daarna altijd weer moeilijk om dat ritme te vinden."

Ewan werd tweede, maar zoals bekend werd Bouhanni gediskwalificeerd door de jury wegens onrechtmatig sprinten. Het is voor Ewan zijn eerste Europese overwinning van het seizoen. "En daar ben ik best trots op", zei hij, "zo'n zege hier, in zo'n koers, doet wel deugd. Nochtans was het niet gemakkelijk, want ook ik moest in de laatste 40 km nog eens van fiets wisselen door pech. Ik heb vandaag één lekke band gehad en kwam ook twee keer ten val, gelukkig telkens zonder erg. De ploeg leverde fantastisch werk om me terug in het peloton te loodsen en ik ben hen daar heel dankbaar voor."

De palmares van de Australiër dikt intussen verder aan. Hij heeft al 15 zeges bij de profs en begon zeer sterk aan het seizoen met twee ritzeges in de Tour down Under. Al was het nu wel al van 5 februari 2016 geleden dat hij nog eens mocht juichen, toen in de tweede rit in de Herald Sun Tour. Vorig jaar pakte hij in zijn eerste jaar als prof al meteen een overwinning in de Vuelta. Dit jaar maakte hij zijn debuut in de Giro, maar daar moest hij vrede nemen met één tweede en één vierde plaats in de sprint.

bron: Belga