Blogster overwon kanker en is nu een inspiratie voor vele vrouwen

Er bestaan ondertussen zoveel bloggers dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Maar eentje steekt er toch met kop en schouders bovenuit: Mama Cax. Ze kreeg op haar veertiende te horen dat ze kanker had en dat ze nog maar drie weken zou leven. Wonder boven wonder overwon ze haar ziekte en ze maakte het haar missie om verschillende vrouwen te inspireren. 

De Amerikaanse had long- en botkanker, maar kon genezen dankzij experimentele medicijnen. Toch kwam ze niet helemaal ongeschonden uit haar strijd: ze had haar rechterbeen moeten laten amputeren.

Ze besloot niet bij de pakken te blijven zitten en verhuisde naar Costa Rica, waar ze begon te bloggen. Ondertussen is ze 26 jaar oud en heeft ze al 57.000 volgers achter zich geschaard.

Met haar blog wil ze de modewereld veranderen en de onrealistische schoonheidsidealen naar de prullenbak verwijzen. “Als ik met mijn krukken op straat loop, zeggen mensen soms tegen mij dat ik nog steeds mooi ben”, schrijft ze op haar website. “Dan vraag ik me af: hoezo, nog steeds? Ik ben mooi en ik wil iedereen met een handicap laten zien hoe mooi ze zijn, van binnen én van buiten.” Een initiatief dat we alleen maar kunnen toejuichen.

A photo posted by Mama Cāx (@caxmee) on

A photo posted by Mama Cāx (@caxmee) on

A photo posted by Mama Cāx (@caxmee) on

A photo posted by Mama Cāx (@caxmee) on

Foto Instagram / caxmee