Primera Division - Barcelona trapt af met imponerende 6-2 overwinning tegen Real Betis van Charly Musonda Jr.

FC Barcelona heeft zaterdag overtuigend met 6-2 gewonnen tegen Real Betis op de eerste speeldag van de Primera Division. In het eigen Camp Nou waren het opnieuw Lionel Messi en Luis Suarez die Barcelona naar de overwinning dirigeerden. Charly Musonda Junior mocht bij Real Betis invallen bij een 3-1 tussenstand. Geen Neymar bij regerend landskampioen Barcelona in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De Braziliaan probeert zaterdagavond op de Spelen in Rio zijn land naar het eerste olympische voetbalgoud ooit te leiden. Als vervanger voor Neymar koos Barcelona-trainer Luis Enrique tegen Real Betis voor Arda Turan en die stelde niet teleur. Na amper zes minuten opende hij de score op aangeven van Jordi Alba. In de 21e minuut bracht Ruben Castro de bordjes echter weer in evenwicht met een knappe vrije trap. Het sein voor Lionel Messi en Luis Suarez om een versnelling hoger te schakelen en beiden scoorden elk nog één keer voor rust, Messi in de 37e minuut en Suarez in de 42e minuut.

Na de rust mocht Charly Musonda Junior invallen bij Betis na 55 minuten. Musonda Junior stond amper drie minuten op het veld toen Suarez (56.) en Messi (58.) elk hun tweede doelpunt van de avond mochten vieren. Met een perfecte vrije trap stak Suarez (82.) het mes nog wat dieper in de wonde voor Betis en vervolledigde hij zijn hattrick. Ruben Castro milderde vervolgens nog enigszins met de 6-2 (84.).