OS 2016 – Vroege val dwarsboomde ambitie van Githa Michiels

OS 2016 - Vroege val dwarsboomde ambitie van Githa Michiels

Githa Michiels is zaterdag op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro 21e geworden in het mountainbiken voor vrouwen. De 33-jarige Antwerpse, de eerste vrouw ooit die voor ons land uitkwam in het mountainbike op de Spelen sinds de invoering van de discipline in 1996, hinkte achteraf op twee gedachten: “Ik hoopte beter te doen, maar heb alles gegeven wat ik in huis had.” Michiels was al van in de eerste ronde op achtervolgen aangewezen, toen onze landgenote door een val vlak voor haar kostbare tijd verloor. “Ronde één was erg moeilijk voor mij”, verklaarde Michiels na afloop. “Ik heb er alles aan gedaan om na dat oponthoud terug in de wedstrijd te komen maar dat was niet evident, al snel werd de voorsprong van zij die voor mij reden te groot.”
Ook de warme temperatuur -de thermometer in Rio gaf meer dan 33°C aan- hielp Michiels niet. “Het warme en vochtige weer speelde niet in mijn voordeel”, aldus de mountainbikester. “Ik zweette veel en kreeg naar het einde van de wedstrijd krampen. Het was ook een erg lastig parcours, met veel obstakels en weinig momenten om te rusten. Ik heb er alles aan gedaan om mijn doelstelling (nvdr. de top vijftien) te bereiken maar het is niet gelukt. Ik hoop dat ik over vier jaar in Tokio een nieuwe kans krijg.”
Rudy De Bie, coach van Michiels, begrijpt de teleurstelling van zijn atlete. “Zij heeft ongelooflijk hard gewerkt om er op de Spelen te staan en dan verpest een val alles”, reageerde De Bie. “Erg spijtig voor Githa.”
De Zweedse Jenny Rissveds ging in het mountainbiken met de overwinning lopen. De Poolse Maja Wloszczowska pakte het zilver en de Canadese Catharine Pendrel het brons.
Zondag komen ook de mannen nog in actie in het mountainbiken. Met Ruben Scheire en Jens Schuermans zullen twee Belgen hun opwachting maken.

bron: Belga