Lokeren strikt Steve De Ridder

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sporting Lokeren neemt Steve De Ridder over van FC Kopenhagen. De aanvallende middenvelder ondertekende een contract tot juni 2020. Dat melden de Waaslanders zaterdag op hun website. De 29-jarige De Ridder keert terug naar een vertrouwde omgeving. De Gentenaar genoot van 1997 tot 2003 zijn jeugdopleiding bij Lokeren. Via AA Gent kwam hij in 2008 bij De Graafschap terecht. Daar bleef De Ridder tot 2011. Vervolgens verdedigde hij de kleuren van Southampton en FC Utrecht. Het voorbije seizoen werd de aanvallende middenvelder door Kopenhagen uitgeleend aan Zulte Waregem, waarvoor hij vijf keer scoorde in 39 wedstrijden.

"Echt, dit is voor mij een hele opluchting", stelt De Ridder. "Ik wou per se naar België terugkeren, het liefst bij een ploeg waar ik een zekere affiniteit mee heb. Lokeren komt dus als geroepen. Ik ben fit, maar mis natuurlijk wel wedstrijdritme. Maar daar ga ik onmiddellijk werk van maken. Ik ken heel wat spelers persoonlijk. En met de coach (Georges Leekens, nvdr.) heb ik ook al gewerkt. Dat ik nu weer wedstrijden zal kunnen spelen met mijn familie op de tribune, doet ontzettend deugd."

"Wij vinden Steve een erg waardevolle speler voor onze groep", aldus technisch directeur Willy Reynders. "Hij heeft heel wat kwaliteiten: hij is Belg, kent onze competitie, is een jongen van de streek die zelfs het huis vrij goed kent. Maar vooral: hij heeft een uitstekende wedstrijdmentaliteit. Samen met de andere Belgische jongens moet hij de kleedkamer op sleeptouw kunnen nemen."

bron: Belga