Jupiler Pro League - Zulte Waregem en KV Oostende houden mekaar in evenwicht, Essevee is maximum kwijt

Zulte Waregem is er zaterdagavond niet in geslaagd ook zijn vierde competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Competitieleider Essevee raakte op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Oostende en is zijn maximum kwijt. In een aangename eerste helft waren het de bezoekers die een droomstart namen. Al in de vijfde minuut bediende El Ghanassy Marusic en die volleyde erg mooi in doel: 0-1 en meteen het allereerste tegendoelpunt voor Essevee in deze competitie. Na de openingstreffer nam de thuisploeg de bovenhand, maar aan de overkant mikte Musona op de lat en trapte Antunes nipt naast. Kort voor rust hield Proto Leye van de gelijkmaker, vlak daarna vergat El Ghanassy te scoren.

Na de pauze ging Zulte Waregem nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook tien minuten na rust. Na een vlotte aanval bediende Lepoint Leye en die gaf Proto van dichtbij het nakijken.

Eerder zaterdag liep Club Brugge tegen zijn tweede competitienederlaag van het seizoen aan, Club ging met 2-1 kopje onder bij KV Kortrijk. Nog zaterdag klopte Moeskroen STVV (2-1) en deelden Waasland-Beveren en KV Mechelen de punten (2-2), vrijdag speelden Standard en Charleroi 0-0 gelijk. In de erg voorlopige stand leidt Zulte Waregem met tien op twaalf, dan volgen Charleroi (8), Anderlecht (7) en Oostende (7). Paars-Wit moet zondag nog wel aan de bak op het veld van Eupen en komt mits winst mee aan de leiding.