Belgen in het buitenland - Defour dirigeert Burnley meteen naar zege tegen Liverpool, Batshuayi scoort voor Chelsea

Leestijd 3 min.

Steven Defour heeft zaterdag zijn debuut in de Premier League niet gemist. Met promovendus Burnley troefde Defour Liverpool af met 2-0. Defour gaf na een prachtige run de assist voor de 2-0. Chelsea, met Thibaut Courtois en Eden Hazard in de basis en Michy Batshuayi als invaller, pakte op de valreep de drie punten bij Watford. Invaller Batshuayi bracht de 'Blues' tien minuten voor tijd op gelijke hoogte, waarna Diego Costa de zege veiligstelde. Nauwelijks vier dagen na zijn voorstelling bij Burnley werd Steven Defour meteen in de basis gedropt voor de thuiswedstrijd tegen Liverpool. Na de thuisnederlaag van vorige week tegen Swansea (0-1) wilden de Clarets deze keer duidelijk wel de drie punten op Turf Moor houden. De Welshe spits Sam Vokes, doelpuntenmaker tegen de Rode Duivels in de kwartfinale op het EK, vlamde de thuisploeg na twee minuten meteen op voorsprong. Liverpool mocht dan al het balbezit hebben (meer dan 80 procent), de doelpunten kwamen van de thuisploeg. Steven Defour overbrugde na 37 minuten meer dan de helft van het veld en bediende dan Andre Gray, die de voorsprong van Burnley verdubbelde. Uitblinker Defour moest tien minuten na de pauze wel al naar de kant na een tik, maar zag hoe de 2-0 stand op het scorebord bleef, ondanks de invalbeurt van Divock Origi.

Thibaut Courtois en Eden Hazard beleefden met Chelsea een moeilijke namiddag op het veld van Watford. Tien minuten na de pauze bracht Capoue de Hornets op voorsprong met een fantastisch vluchtschot. Chelsea leek op weg naar een eerste nederlaag onder Antonio Conte, maar de ingevallen Batshuayi bracht de Blues tien minuten voor tijd opnieuw op gelijke hoogte. De Rode Duivel kon de rebound, na een afgeweerd schot van Hazard, binnentikken. Diego Costa besliste de wedstrijd op drie minuten van het einde toch nog in het voordeel van de bezoekers.

Kevin Mirallas is bij Everton ook opnieuw goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De Luikenaar bracht Everton op slag van rust (45+2.) op gelijke hoogte bij West Bromwich door een knappe collectieve actie af te ronden. Eerder had McAuley de thuisploeg al vroeg (9.) op voorsprong gebracht met een rake kopbal. Romelu Lukaku begon op de bank, maar mocht vlak voor de pauze al invallen na een blessure van McCarthy. Hij zag hoe Barry op het uur de Toffees de drie punten bezorgde met een rake kopbal op hoekschop. Mirallas werd in de slotminuten nog naar de kant gehaald.

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, beiden 90 minuten in de basis bij Tottenham, konden op de valreep hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen afsluiten met een zege. Nieuwkomer Victor Wanyama (ex-Beerschot) bezorgde de Spurs zeven minuten voor tijd de winnende treffer.

In de Championship, de Engelse tweede klasse, won Newcastle zijn vierde wedstrijd met 0-1 op het veld van Bristol City. Doelman Matz Sels kon zijn netten schoon houden en zag hou Dwight Gayle na 19 minuten het enige doelpunt van de partij scoorde. Chancel Mbemba (ex-Anderlecht) stond bij de bezoekers de hele partij in de basis. Denis Odoi stond bij Fulham de hele wedstrijd op het veld in het 2-2 gelijkspel thuis tegen Cardiff. Fulham kwam op voorsprong dankzij een goal van Sessegnon, maar mocht na tegentreffers van ralls en Pilkington, nog blij zijn met de late gelijkmaker van McDonald.