OS 2016 – Degelijke derde ronde brengt golfster Leurquin op 54e plaats

OS 2016 - Degelijke derde ronde brengt golfster Leurquin op 54e plaats

Chloé Leurquin heeft haar derde ronde op het olympisch golftoernooi bij de vrouwen op de Spelen in Rio de Janeiro afgewerkt in par en is in de stand van de 59e en voorlaatste naar de 54e plaats gestegen. De 26-jarige Belgische, geboren in Rio, was het toernooi woensdag begonnen met een ronde in 79 slagen en deed donderdag met 78 slagen (zeven boven par) nauwelijks beter. Vrijdag ging het wel goed, ze bleef par en won enkele plaatsen in het klassement.
Leurquin, de nummer 407 van de wereld, lukte birdies op holes één, dertien en zestien en moest bogeys incasseren op holes twee, zes en twaalf. Ze telt nu 228 slagen (15 boven par) en deelt plaats 54 met twee andere speelsters. De Zuid-Koreaanse Inbee Park blijft aan de leiding staan. Zij heeft 202 slagen, twee minder dan de Nieuw-Zeelandse Lydia Ko en de Amerikaanse Gerina Piller (204).

Het olympisch golftoernooi eindigt zaterdag met de vierde en laatste ronde. Lin Xiyu zorgde vrijdag overigens voor een primeur, zij lukte namelijk als eerste vrouw op een olympisch golftoernooi een hole-in-one. De 20-jarige Chinese sloeg de bal bij de afslag op hole 8 over een afstand van 141 meter meteen in de cup.

bron: Belga