Organisatoren Memorial Van Damme huldigen alle Belgische olympiërs van Rio

door
Belga
Leestijd 1 min.

De organisatoren van de AG Insurance Memorial Van Damme zullen naar vierjaarlijkse gewoonte alle Belgische sporters uitnodigen die aan de Olympische Spelen in Rio hebben deelgenomen. Dat maakten ze vrijdag bekend. "Op vrijdag 9 september kunnen de toeschouwers in het Koning Boudewijnstadion dus niet alleen gouden Nafi Thiam toejuichen en een eresaluut brengen aan de meisjes van de 4x100m, die acht jaar later het goud van Peking om de hals zullen krijgen. Ze zullen ook al die andere toppers - hockeyers, zwemmers, turners, wielrenners, taekwondoka's,... - kunnen feliciteren die ons vanuit Brazilië zoveel mooie en intense sportmomenten hebben doen beleven", klinkt het in een persbericht.

Vier jaar geleden fietste de Belgische olympische delegatie nog het stadion binnen. "Welke verrassing de Belgische olympiërs dit keer in petto hebben, zal blijken op vrijdag 9 september. Wat wel zeker is, is dat dit meer dan ooit de uitgelezen kans is om onze talrijke medaillewinnaars en de andere olympische atleten van dichtbij te zien en hen even enthousiast toe te schreeuwen als iedereen in de voorbije tien dagen al voor televisie gedaan heeft", aldus de organisatoren.

Op de Spelen in Rio, die op hun laatste benen lopen, sprokkelde Team Belgium al zes medailles (twee gouden, twee zilveren en twee bronzen). De Belgen evenaren zo de prestaties van Atlanta 1996.

bron: Belga