Kersvers bondscoach Martinez maakt op vrijdag 26 augustus zijn eerste selectie bekend

door
Belga
Leestijd 1 min.

Roberto Martinez maakt op vrijdag 26 augustus (12u) zijn selectie bekend voor de interlands van de Rode Duivels tegen Spanje (op 1 september in het Koning Boudewijnstadion) en Cyprus (op 6 september in Nicosia). Dat heeft de Belgische Voetbalbond laten weten. De Rode Duivels, sinds begin augustus met kersvers bondscoach Martinez als opvolger van Marc Wilmots aan het roer, spelen hun eerstvolgende (oefen)interland op 1 september in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Tegenstander wordt Spanje, het thuisland van Martinez. De eerste kwalificatiewedstrijd van de Belgen op weg naar het WK van 2018 in Rusland volgt op 6 september, in en tegen Cyprus.

Johan Walem, sinds kort opnieuw op post als coach van de Belgische beloften, maakt op vrijdag 26 augustus dan weer zijn selectie bekend voor de komende duels van de Jonge Duivels. Zij spelen op 2 september (in en tegen Malta) en 6 september (in Leuven tegen Tsjechië) twee EK-kwalificatiewedstrijden.

Eerder vrijdag raakte nog bekend dat de Koninklijke Belgische Voetbalbond beslist heeft om de samenwerking met Vital Borkelmans stop te zetten. De 53-jarige Borkelmans was sinds 2012 assistent-bondscoach van de Rode Duivels. Ook Mario Innaurato (physical coach) en Serge Borlée (liaison officer) verlaten de staf van de nationale ploeg.

bron: Belga