Jurgen Van den Broeck trekt naar LottoNL-Jumbo

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jurgen Van den Broeck rijdt de komende twee seizoenen (2017 en 2018) voor Team LottoNL-Jumbo. Dat meldt de Nederlandse WorldTour-formatie. De 33-jarige Van den Broeck houdt het dus na één seizoen al voor bekeken bij Katusha. "Jurgen Van den Broeck komt in de eerste plaats in steun van onze klassementsrenners Robert Gesink en Steven Kruijswijk in de grote rondes", verklaart sportdirecteur Nico Verhoeven. "Zijn eerste doel wordt de Giro, samen met Steven Kruijswijk. Jurgen heeft een mooie staat van dienst en heeft bewezen dat hij er staat in grote rondes. Hij heeft er veel gereden, bijgevolg zal hij in 2017 en 2018 van grote waarde zijn voor ons team. Bij Katusha was hij de meesterknecht van de kopman en dat maakt hem een interessante renner voor ons. Hij heeft de drive om in die rol voor ons team aan te treden."

"Ik ben blij dat ik dit tweejarig contract kan tekenen", aldus Van den Broeck, die derde werd in de Tour de France van 2010 en twee jaar later als vierde eindigde. "De omkadering van het team geeft me een fantastisch gevoel. Het is een mooie omgeving om in te werken. Dat motiveert me."

"Het is mijn doel om Steven Kruijswijk te helpen in de Giro", vervolgt de kersverse vader. "Daarnaast wil ik voor mooie resultaten zorgen in de kleinere rittenkoersen en de Ardennenklassiekers."

Dit jaar moest Van den Broeck de Tour de France na de 11e etappe verlaten, nadat hij bij een valpartij een breuk had opgelopen in de rechterschouder.

bron: Belga