Orang-oetan brengt zijn eerste jazznummer uit

De dierentuin van de Australische stad Adelaide heeft een heuse musicus in zijn rangen. Kleut de orang-oetan heeft recent zijn eerste single gelanceerd, al kreeg hij wel wat hulp van producer en verzorger Pij Olijnyk. 

Het geïmproviseerde jazznummer heet ‘Give me a Klue’ en bestaat uit drums en piano, die beide door Kluet gespeeld werden. De mensaap heeft zich niet daadwerkelijk achter een piano geschoven, maar jamde de deuntjes op de iPhone van zijn verzorger. Het lied is ook net op tijd klaar voor Wereld-Orang-oetan-dag, een dag waarop het behoud van de diersoort in de kijker gezet wordt. Naar schatting leven nog amper 7.000 Sumatraanse oerang-oetans in het wild en dat getal zou snel aan het dalen zijn.

“Kluet houdt ervan om ‘Garage Band’ op mijn telefoon te spelen en het was al snel duidelijk dat hij echt muzikaal talent heeft. Toen ik het lied voor het eerste hoorde, wist ik meteen dat hij iets speciaal gemaakt had. Het is een van de beste moderne jazznummers die ik de laatste tien jaar gehoord heb”, getuigt verzorger Pij Olijnyk.

De single wordt nu verkocht op de site van de South Australian Zoo. Muziekliefhebbers mogen zelf kiezen hoeveel ze betalen voor het beestige lied. Alle opbrengst gaat naar de verzorging van de drie orang-oetans in de dierentuin.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/278885072″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]