Naakt beeld van Trump krijgt veel bekijks

De bewoners van vijf Amerikaanse steden zijn opgeschrikt door een poedelnaakte Donald Trump. Activisten hadden de weinig flatterende standbeelden verspreid om hun onvrede te uiten over de Republikeinse presidentskandidaat.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De beeltenissen doken op in New York, Los Angeles, San Francisco, Cleveland en Seattle. De groep makers, genaamd Incline, noemen het beeld 'De keizer heeft geen ballen'. Ze verwijzen daarmee het sprookje van de ijdele keizer, die door twee kleermakers letterlijk en figuurlijk te kijk werd gezet.

Foto AFP

"We hebben er voor gekozen om een standbeeld van Donald Trump te maken zonder ballen, omdat hij in onze ogen geen man is. Het is een klein kinderachtig kind,'' vertelden de kunstenaars aan The Huffington Post. "We hopen dat Donald Trump, onze hedendaagse keizer van fascisme en onverdraagzaamheid, nooit geïnstalleerd wordt op de machtigste politieke en militaire positie in de wereld."

De kunstwerken konden op veel bekijks rekeken, en verschillende voorbijgangers trokken gretig selfies met de standbeelden. Na enkele uren werden de beelden verwijderd. Onder meer de parkdiensten van New York konden niet lachen met de actie. Twee medewerkers haalden het beeld van zijn sokkel, om het vervolgens te vernietigen. "Het plaatsen van een structuur of een kunstwerk zonder toestemming is illegaal", klonk het bij de parkdiensten.

Foto's AFP

Foto's AFP

Foto's AFP

Foto's AFP

Foto's AFP

Foto AFP