Frauduleuze huwelijksgetuige moet twintig maanden brommen

De taak van getuige vertrouw je meestal toe aan de allerbeste vrienden of naaste familie. In het Verenigd Koninkrijk viel een vrijgezellenfeest helemaal in het water, omdat de bruidsjonker geen trip had georganiseerd en bovendien aan de haal was gegaan met het geld. 

Een jaar geleden stond enen toekomstige bruidegom en zestien vrienden op de luchthaven van Newcastle, met de verwachting dat ze naar Praag zouden vliegen. Getuige Martyn Galvin beweerde alles geregeld te hebben, maar niets bleek in orde te zijn. De man viel de toekomstige trouwer steeds lastig met betalingsproblemen voor het uitje. Als kers op de taart beweerde Galvin dat hij terminale darmkanker had, iets wat later niet waar bleek.

Op deze manier ging Galvin aan de haal met maar liefst 8.000 pond (9.300 euro). De vriendengroep eiste dat ze het geld zouden terugkrijgen, maar de getuige weigerde. Uiteindelijk daagde de bruidegom hem voor het gerecht, waar deze week de beslissing viel. De rechter heeft besloten dat Galvin en zijn familie alle schulden moeten afbetalen. Daarbovenop krijgt de fraudeur een gevangenisstraf van twintig maanden.

Ondanks alles is het huwelijk zonder problemen doorgegaan. “Ik heb een nieuwe getuige gekozen en mijn huwelijk was de mooiste dag van mijn leven, zonder enige melding van Martyn of het vrijgezellenfeest”, aldus de bruidegom volgens The Guardian. De 18-jarige vriendschapsband tussen de twee mannen lijkt wel definitief verbroken.

Archiefbeeld Wikimedia Commons