Zomer schakelt versnelling lager

Zomer schakelt versnelling lager

Vandaag komt er stilaan meer bewolking en na de middag is er kans op een zeer lokale bui, bij maxima rond 26 graden. Vannacht is het wisselend bewolkt en droog bij 14 graden. Morgen is het eerst nog vrij mooi maar later kans op een bui bij maxima rond 24 graden, zo meldt het KMI. Tijdens het weekend word het frisser en winderig met perioden van regen of buien, vooral op zondag. Vandaag begint nog vrij zonnig maar geleidelijk neemt de bewolking vanaf de Franse grens wat toe. Zonnige perioden zullen dan afwisselen met stapelwolken. Vooral over de Ardennen zijn enkele (onweers)buien mogelijk. In Vlaanderen blijft het op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen tussen 22 en 26 graden. Er staat een zwakke wind uit het oostnoordoosten in de noordelijke helft van het land en een zwakke wind uit het westen in de zuidelijke helft van het land. In de avond verdwijnt geleidelijk aan de kans op een bui en wordt het licht- tot halfbewolkt. Op het einde van de nacht kan er zich plaatselijk wat nevel vormen in de Ardennen. De minima liggen tussen 10 en 16 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke richting, later uit zuid.

Morgen blijft het lange tijd overwegend droog met aanvankelijk nog opklaringen. Vanaf het zuidwesten neemt de bewolking echter toe, in de loop van de namiddag of in sommige streken pas ’s avonds gevolgd door perioden met regen. De maxima liggen tussen 22 en 26 graden. De zwakke zuidelijke wind wordt matig en ruimt op het einde van de dag naar het zuidwesten. Tijdens het weekend wordt het wisselvallig en behoorlijk winderig. Soms zijn er wel opklaringen maar we krijgen ook een aantal buien. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima schommelen zaterdag rond 21 graden en zondag rond 19 graden.

Maandag verwachten we eerder bewolkt weer, eventueel tijdelijk nog met wat lichte neerslag. Het kwik klimt tot 21 of 22 graden in het centrum. Dinsdag en woensdag lijkt het opnieuw droog en vrij zonnig te worden bij maxima rond 25 graden op dinsdag en mogelijk reeds lokaal 30 graden op woensdag.

bron: Belga