Waalse derby Standard-Charleroi opent vierde speeldag JPL

door
Belga
Leestijd 2 min.

De vierde speeldag in de Jupiler Pro League opent morgenavond met de steeds vurige burenstrijd tussen Standard en Charleroi. De Rouches zijn zoals bekend matig gestart aan de competitie en pakten vier punten uit hun eerste drie duels. Charleroi deed het met zeven op negen beter en staat tweede in de stand. Bij de thuisploeg staat coach Yannick Ferrera al een tijdje onder druk, een thuisnederlaag tegen de buren uit Charleroi zou zijn stoel wel eens kunnen doen wankelen.

Zaterdag (18u) staat landskampioen Club Brugge voor de niet zo verre verplaatsing naar Kortrijk. Blauw-Zwart moet zijn geblesseerd goudhaantje José Izquierdo missen en heeft het vaak lastig in het Guldensporenstadion, maar Kortrijk kon dit seizoen nog niet winnen.

Later op de dag (20u) ontvangt de nog puntenloze rode lantaarn Moeskroen STVV, krijgt Waasland-Beveren KV Mechelen over de vloer en vanaf 20u30 hoopt Zulte Waregem zijn maximum te behouden. Essevee, afgelopen weekend nog te sterk voor Standard, staat met negen op negen fier aan de leiding in de Jupiler Pro League en moet nu de wei in tegen het ambitieuze KV Oostende.

Zondag komen de drie ploegen in actie die donderdag nog Europees aan de bak moeten in de heenwedstrijden van de vierde en laatste voorronde van de Europa League. Om 14u30 begint vicekampioen Anderlecht aan zijn uitwedstrijd bij promovendus Eupen, om 18u moet Genk naar Lokeren en om 20u sluiten AA Gent en Westerlo speeldag vier af met hun onderlinge confrontatie in de Ghelamco Arena. Paars-Wit, nog steeds in volle opbouwfase, heeft de Europese verplaatsing naar (Slavia) Praag in de benen zitten en liet het op bezoek bij mindere ploegen al vaker afweten. Genk speelt donderdag nog uit bij Lokomotiva Zagreb en mikt tegen de Waaslanders op een tweede competitiezege. De Buffalo's ten slotte, die in de Europa League het Macedonische Shkëndija ontvangen, zouden in eigen huis normaal gezien geen problemen moeten hebben met de Kemphanen van Bob Peeters.

bron: Belga