Vijf doden bij aanval van Boko Haram in Nigeria

door
Belga
Leestijd 1 min.

Leden van de islamistische groepering Boko Haram hebben een konvooi aangevallen van personeel van de immigratiediensten en handelaars die op weg waren naar Maiduguri, in het noordwesten van het land. Vijf handelaars kwamen daarbij om het leven, aldus een militaire bron. "Het konvooi was maandag vertrokken uit Gamboru, aan de grens met Kameroen, toen het in een hinderlaag werd gelokt door Boko Haram", aldus een legerofficier. "De drie immigratiemedewerkers raakten gewond, maar zijn erin geslaagd te vluchten naar Maiduguri en hebben de handelaars achtergelaten" bij de strijders van Boko Haram. "De vijf handelaars zijn gedood en samen met hun vrachtwagens verbrand", aldus het leger.

De vijf handelaars maakten gebruik van het officiële konvooi om zich op een veilige manier naar Maiduguri te verplaatsen. De baan tussen Gamboru en Maiduguri wordt veel gebruikt door handelaars, en werd twee maanden geleden weer geopend nadat ze was afgesloten door problemen veroorzaakt door Boko Haram.

De islamistische groep werd verdreven uit Gamboru, maar de strijders blijven actief in de buurt van de stad, aldus inwoners. Boko Haram, dat een strikte islamitische wetgeving wil invoeren in het noorden van Nigeria, heeft sinds mei 2015, toen president Muhammadu Buhari aan de macht kwam, al veel tegenoffensieven van het leger moeten verwerken. Toch is het conflict, waarbij al meer dan 20.000 doden vielen en 2,6 mensen op de vlucht deed slaan sinds 2009, nog steeds aan de gang.

Bron: Belga