OS 2016 – Het woord is vrijdag aan Belgian Tornados en Elke Vanhoof

OS 2016 - Het woord is vrijdag aan Belgian Tornados en Elke Vanhoof

De 4×400 meter aflossingsploeg reisde naar Rio af met een Europese titel op zak. Vrijdagavond trachten de Belgian Tornados zich te plaatsen voor de finale van de Olympische Spelen. Het team rond de broers Borlée treedt om 21u20 Braziliaanse tijd (2u20 in België) aan in de tweede en laatste reeks. De eerste drie van elke reeks en de twee snelste tijden plaatsen zich voor de finale van zaterdagavond (22u35 in Rio).
Volgens coach Jacques Borlée is een tijd van 2:58 nodig om in de medaillestrijd te raken. “Ik heb er vertrouwen in, maar we zullen ervoor moeten vechten”, blikte hij woensdag vooruit. Kevin en Jonathan strandden eerder deze Spelen in de reeksen van de individuele 400m. Jonathan startte ook nog in de reeksen van de 200m “om aan zijn snelheid te werken”. De tweeling vormt vrijdagavond in principe een kwartet met jongere broer Dylan en Julien Watrin, het winnende viertal van het EK in Amsterdam.
Voor Elke Vanhoof is vrijdag de dag van de waarheid aangebroken in het BMX’en. Vanhoof zette woensdag de zesde tijd neer in de plaatsingswedstrijd. Als ze zich kan kwalificeren voor de finale is daarin “alles mogelijk”, zo vertelde ze eerder.
Springruiter Jérôme Guery komt vrijdag met Grand Cru van de Rozenberg in actie in de finale van de jumpingcompetitie. De combinatie overleefde in extremis de derde kwalificatieronde en lijkt in een deelnemersveld met nog 34 tegenstanders weinig kans te hebben op een dichte ereplaats.
Voor Chloé Leurquin staat dag drie van de golfcompetitie op het programma. Na de eerste twee dagen, halfweg de wedstrijd, bengelt de in Rio geboren Leurquin op de 59e en voorlaatste plaats met een score van vijftien over par.

bron: Belga