Nederland grijpt naast het hockeybrons na nederlaag tegen Duitsland

Nederland grijpt naast het hockeybrons na nederlaag tegen Duitsland

De Nederlandse hockeymannen keren met lege handen terug van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ze verloren donderdag de wedstrijd om de bronzen medaille van uittredend olympisch kampioen Duitsland. Na vier kwarten stond het 1-1 en in de shoot-outs gingen ze met 3-4 ten onder. Geen medaille dus voor de Nederlanders, die in de halve finale door de Red Dragons gewipt werden (3-1). Om het brons te veroveren, moesten de Nederlanders de klus klaren in een heruitgave van de verloren hockeyfinale van de spelen van 2012 in Londen.

Na tweemaal een kwartier stond nog steeds de 0-0 op het scorebord, ondanks Duits overwicht. In het derde kwart kwam Nederland tegen het spelbeeld in 1-0 voor via Jorrit Croon. Lang konden de Noorderburen niet genieten van hun voorsprong: via Martin Haner kwamen de Duitsers enkele minuten later opzij.

In het slotkwart kwamen Duitsland en Nederland niet meer tot scoren, zodat de shoot-outs eraan te pas kwamen. Bij die shoot-outs begint de veldspeler op de 23-meterlijn. hij krijgt acht seconden om op de keeper af te stormen en te scoren. Nederland moest hierbij van in begin achtervolgen nadat Billy Bakker de allereerste poging miste. Bij een 3-4 achterstand miste Sander de Wijn de vijfde en een laatste shoot-out.

De Belgen spelen om 22u00 Belgische tijd de finale tegen Argentinië.

bron: Belga