Francken wil Farid 'Le Fou' het land uitzetten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil Farid 'Le Fou' Bamouhammad het land uitzetten. De meest beruchte gevangene van ons land is geen Belg, maar een Fransman met Algerijnse roots, dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het is niet de eerste keer dat onze regering probeert om de crimineel naar Frankrijk te sturen. De 'primeur' dateert van 1989. Bamouhammad zat op dat moment een gevangenisstraf uit, maar in 1993 wordt hij de Franse grens overgezet met een inreisverbod van 10 jaar. Het weerhoudt er hem niet van om vrijwel meteen naar België terug te keren en hier nieuwe misdaden te plegen.

In 2011 waagt toenmalig staatssecretaris Melchior Wathelet een tweede poging, maar Farid 'Le Fou' tekent beroep aan bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen. Pas vijf jaar later, in maart dit jaar, valt er een beslissing: Bamouhammad mag niét worden uitgezet. Theo Francken probeert nu voor de derde keer de gevangene naar Frankrijk te sturen. Makkelijk wordt dat niet: Bamouhammad heeft een Belgische vriendin en twee kinderen met de Belgische nationaliteit, wat een uitzetting erg bemoeilijkt, aldus de krant.

Na een geweldincident met zijn nieuwe vriendin, belandt hij in maart 2016 nog maar eens in de cel en dreigt hij zijn straf volledig te moeten uitzitten, wat betekent dat hij pas in 2027 kan vrijkomen.

bron: Belga