Europa League - Kalifa Coulibaly bezorgt Gent in extremis de zege

AA Gent heeft donderdag in de heenwedstrijd van de play-offronde van de Europa League in eigen huis in extremis een 2-1 overwinning geboekt tegen FK Shkendija. De stugge Macedonische bekerwinnaar leek de Gentenaars lang op een gelijkspel te houden, maar in de toegevoegde tijd verloste Kalifa Coulibaly de thuisploeg. Trainer Hein Vanhaezebrouck verklaarde vooraf de onbekende Macedonische bezoekers niet te onderschatten, en hij wilde graag in de thuismatch het verschil maken. Dus moet de Gentse coach stevig gevloekt hebben toen Besart Ibraimi na tien minuten een vrije trap voorbij Jacob Rinne pegelde en de 0-1 op het bord zette. De Buffalo's gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagden er niet in een gaatje te vinden in de Macedonische muur. Aan de overkant was het oppassen geblazen voor de messcherpe counters van Shkendija. Op slag van rust kon het talrijk opgekomen publiek in de Ghelamco Arena toch juichen. Thomas Matton scoorde de gelijkmaker nadat de bezoekers de bal niet weg kregen na een vrije trap van Sven Kums. Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Gent drong aan en had het meeste balbezit, maar miste een karrenvracht aan kansen. In de toegevoegde tijd kregen de Gentenaars toch wat ze verdienden, toen Coulibaly de 2-1 in doel knalde.

De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag in Macedonië gespeeld.