Europa League - Genk geeft 0-2 voorsprong uit handen tegen Lokomotiva Zagreb

Genk heeft in de heenwedstrijd van de play-offronde van de Europa League 2-2 gelijkgespeeld bij het Kroatische Lokomotiva Zagreb. In het Maksimirstadion leken de Limburgers met een 0-2 voorsprong op rozen te zitten, maar ze gaven die gunstige uitgangspositie voor de terugmatch nog uit handen. In de eerste helft kwam Genk niet echt in de problemen. In de 35e minuut legde de Hongaarse scheidsrechter Bognar de bal op de stip na hands van Sinisa Rozman. De Jamaicaan Leon Bailey zette de elfmeter feilloos om met een schot in de rechterhoek.

Domper op de feestvreugde was evenwel de blessure voor aanvoerder Thomas Buffel. De middenvelder moest in de 42e minuut het veld verlaten en Leandro Trossard, vorig jaar nog huurling bij OHL, kwam in zijn plaats.

Meteen na de pauze leken de boeken toe te mogen, nadat Samatta de 0-2 op voorzet van Sandy Walsh binnenknikte. De match leek gespeeld, maar dan begonnen de problemen voor Genk. Tien minuten later was de gunstige 0-2 al verleden tijd: eerst scoorde Maric in de 52e minuut vanop de stip de 1-2 na een fout van Jere Uronen. In de 59e minuut maakte Ivan Iolic er vervolgens 2-2 van. Die stand bleef tot het einde op het bord staan.

De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag in Genk gespeeld.