ATP Cincinnati – David Goffin sneuvelt in de tweede ronde tegen Tomic

ATP Cincinnati - David Goffin sneuvelt in de tweede ronde tegen Tomic

David Goffin heeft op het ATP-toernooi van het Amerikaanse Cincinnati (hard/4.362.385 dollar) de tweede ronde niet overleefd. Goffin (ATP-13) verloor in 1 uur en 50 minuten met 3-6, 7-5 en 6-4 van de Australiër Bernard Tomic (ATP-21). Het 11e reekshoofd had nochtans gemakkelijk de eerste set naar zich toegetrokken met 3-6. Maar in de tweede set liet zijn opslag het afweten en uiteindelijk knokte Tomic zich terug in de wedstrijd met een 7-5 winst. In de derde set liep Goffin altijd achter de feiten. Opnieuw was zijn opslag ondermaats en hij verloor de beslissende set met 6-4.
De 25-jarige Luikenaar had dinsdag in de eerste ronde Nikoloz Basilashvili (ATP-107) uit Georgië verslagen (7-5, 6-3).
Goffin doet samen met de Fransman Jérémy Chardy ook mee aan het dubbelspel in Cincinnati. Zij treffen in de eerste ronde de Tsjech Treat Huey en Max Mirnyi uit Wit-Rusland.
Goffin, die vorige week in de achtste finales van het olympisch toernooi strandde, tenniste het ATP-toernooi in Cincinnati ter voorbereiding op de US Open. Het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen gaat op 29 augustus van start in New York.

.

bron: Belga